DocRoom

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egészségügyi Kutatási Programja

Döntőbe került a DocRoom az Európai Szociális Szolgáltatások Díja megmérettetésen

A 2022-es nemzetközi díjjal azokat a szociális szolgáltatásokat ismerik el, amelyek olyan új és innovatív folyamatot, terméket, megközelítést, modellt vagy kutatási programot fejlesztettek ki és valósítottak meg, amely javítja a szociális szolgáltatások minőségét, támogatva ezzel a rászoruló embereket.

A DocRoom egészségügyi kutatási programot 2022-ben alapította a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. Egyetemekkel, szociális intézményekkel közösen keressük a hajléktalanellátásban az egészségügy fejlesztési lehetőségeit. Kutatásainkkal, ajánlások megfogalmazásával, jó gyakorlatok gyűjtésével, és azok széles körű megosztásával segítjük a területen dolgozókat, döntéshozókat. A DocRoom Európa első olyan kutatási projektje, amely a digitális egészségügyi eszközök hatását méri a hajléktalan emberek egészségügyi ellátásában.

A díj célja, hogy bemutassa azokat a szociális szolgáltatásokat, amelyek a társadalmi innováció élvonalában állnak, és új, kreatív és inspiráló megoldásokat dolgoznak ki egy strukturális kihívásra, egy mélyen gyökerező problémára vagy hiánypótlóak a szociális ellátórendszerben.

Idén negyedik alkalommal adják át a díjat, amelynek kutatási projekt kategóriájában Spanyolországból, az Egyesült Királyságból és Azerbajdzsánból érkeztek pályázatok. Az évek során több mint 250 pályázat érkezett 30 országból. A korábbi években az ESSA olyan projekteket díjazott, amelyek a minőségi ellátás, a közösségi gondozás és a szociális szolgáltatások rugalmasságának javítását célozták.

További blogbejegyzések:

Megosztás: