DocRoom

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egészségügyi Kutatási Programja

Átalakuló világ, átalakuló szolgáltatás

Melegedő mellett hűsítő állomások, a mosási lehetőség mellett mobiltelefon töltőállomások, az ételosztás mellett pedig wifi jelszóosztás is kell. A globális felmelegedés, a járványok és a digitális átalakulás ugyanúgy érinti az utcán élő vagy hajléktalanszállón lakó embereket, mint bárki mást. Az átalakuló világ átalakuló ellátást szorgalmaz, ez derült ki több előadásból is a Hajléktalanokkal Foglalkozó Szervezetek Európai Szövetségének (FEANTSA) éves kutatói konferenciáján Bergamóban.

Az olaszországi rendezvényen többi között lakhatási, egészségügyi programokról, digitális innovációkról, mérési módszertanról, helyi jó gyakorlatokról tartottak előadásokat a kutatók. A Magyar Máltai Szeretetszolgálatot Dr. Békási Sándor képviselte, aki előadásában a hibrid ellátási modellt és a DocRoom egészségügyi kutatási programot mutatta be. A kétnapos konferencia a tudásmegosztáson és tapasztalatcserén túl lehetőséget biztosított, hogy a hasonló területekkel foglalkozó kutatócsoportok közös programok mentén kezdjenek el együtt gondolkozni.

A FEANTSA-nak több, mint 90 tagszervezete van 23 országból. Tagjai olyan szervezetek, amelyek hajléktalan embereknek nyújtanak sokrétű szolgáltatásokat, illetve a szolgáltató intézmények nemzeti vagy regionális ernyőszervezetei. A terület szakmai képviselete, globális irányelvek kidolgozása mellett lobbitevékenységet is végez az Európai Bizottságnál.

További blogbejegyzések:

Megosztás: