DocRoom

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egészségügyi Kutatási Programja

Megalakult a DocRoom tapasztalati szakértői munkacsoportja

Az újonnan létrejött csoport tagjai segítik az egészségügyi kutatási program munkáját javaslataik, véleményük, visszajelzéseik megfogalmazásával. Saját hajléktalansággal kapcsolatos tapasztalataik alapján javaslatot tesznek programok elindítására, figyelnek a kutatások közérthetőségére, és segítik a DocRoom egészségügyi szűrővizsgálataiba bevonni azokat a sorstársaikat, akiket nehezen ér el a program. A munkacsoport havonta ülésezik, és döntéseire a DocRoom munkája alapjaiban épít. Ismerjék meg szakértő munkatársainkat!

 

Ferenczy-Vass Beáta

Beáta több mint 40 évig dolgozott az egészségügyben, szakértői csoportunk szenior munkatársa. Budapesten a Szt. Margit Kórházban és a Szt. János Kórházban volt szakasszisztens az aneszteziológiai osztályon. Egyik szakterülete a kórházi fertőzésekkel kapcsolatos ügyek kezelése volt, ezért elmondása szerint nem sok rajongója volt a kórházi munkatársak között. Albérletükben a megemelkedett rezsidíjakat nem tudták már fizetni. Férjével együtt, de külön hajléktalanszállón élnek 5 hónapja, párját daganatos betegségének gyógyulásában támogatja. A napokban ünnepelték 20. házassági évfordulójukat.

Lukács László

László műtősegéd volt a Kútvölgyi kórházban, 8 évig segítette a betegeket. Most ő maga is segítségre szorul, mozgásszervi problémája miatt a Máltai Szeretetszolgálat Fő utcai lábadozó intézményében gyógyul. Budapesten született, mindig is a fővárosban élt. Egy lánya van, akivel csak ritkán találkoznak. László 4 éve él hajlék nélkül.

Takács György

György az építőiparban dolgozott, de betegsége miatt nem tudta munkáját folytatni. Tudja, milyen egy otthon, volt saját lakása is, amit elveszített. Daganatos betegségéből gyógyul a Máltai Szeretetszolgálat Miklós utcai Integrált Hajléktalanellátó Központjában. Nincs családja, szüleit elvesztette. Célja, hogy teljesen felépüljön, és hivatásos sofőrként szeretné a munkát folytatni.

Dévai Richárd Balázs

Ricsi egész életében sportolt, és az alkohollal küzdött. Célja, hogy szenvedélybetegségéből gyógyulni tudjon pszichiáter segítségével, de egyelőre nem találta meg a hozzá illő szakembert. Ricsi pék, és ha éppen tünetmentes, akkor dolgozik, úszik, és bokszol. Menyasszonyát tavaly év végén veszítette el.

Fleck Antalné Mária

Mária az egészségügyben a rehabilitáció területén dolgozott. Miután elveszítette édesanyját, az utcára került, ennek már 15 éve.  Férjével éjjeli menedékhelyeken töltötték az éjszakákat. Párja halála után Mária egyedül él, két lányával tartja a kapcsolatot. Büszke, hogy egyik lánya fitneszedző lett.

Lengyel Péter

4 éves korában emelték ki családjából, emlékei szerint 14 intézményben fordult meg, mesélni nem szeret gyerekkoráról. Most 28 évesen hajléktalan. Munkáját elveszítette, rendezvényszervező cégeknél dolgozott, színpadépítés volt a feladata. Korábban 7 évig dolgozott Németországban, szakács volt. Szerette ezt a munkáját, de ápolásra szoruló nagyszülei miatt haza kellett jönnie. Azóta mindig máshol alszik, épp, ahol befogadják.

További blogbejegyzések:

Nyert a DocRoom!

Megnyerte a DocRoom az Európai Szociális Szolgáltatások díját a Kutatási projekt kategóriában. A malagai díjátadó ünnepségen az egészségügyi kutatási programot

Megosztás: