DocRoom

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egészségügyi Kutatási Programja

Lezárult a telemedicina asszisztensek képzése

Tízen végezték el a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Telemedicina a gyakorlatban címmel indított képzését. A most végzett szakemberek segítik a szociális, főként hajléktalan embereket támogató intézményekben induló digitális ellátás hatékony működését.

A képzés célja az online vizit szakmai alapjainak bemutatása volt, a DocRoom partnerségében megvalósult tanfolyamon a hajléktalan embereknek szállást nyújtó szociális intézmények munkatársai vettek részt öt különböző intézményből. A teljes képzés 2 személyes és 4 online alkalmon mutatta be a telemedicinális ellátás lehetőségeit, orvosi, jogi és minőségbiztosítási alapjait.

Az online és személyes egészségügyi ellátást egyesítő hibrid modellben hangsúlyos szerephez jut a távgyógyászat. Ahogy azt a DocRoom program korábbi saját kutatásai bizonyították, a kliensek számára kényelmes és flexibilis ellátási forma akár hajléktalanszállón is biztosítható, és jelentősen növeli a krónikus betegségek gondozásának hatékonyságát.

Annak érdekében, hogy az ellátottakat segítő szociális szakemberek megfelelő rálátással rendelkezzenek a telemedicinára, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat képzést indított 2022 októberében. Maga a tanfolyam is hibrid formában valósult meg, így az online képzési forma gyakorlatias módon mutatta be az élő videóhíváson alapuló konzultáció kommunikációs sajátosságait is.

A Telemedicina a gyakorlatban kurzus oktatója Dr. Győrffy Zsuzsa, a Semmelweis Egyetem docense és Dr. Békási Sándor, az Egészségügyi Centrum intézményvezetője volt.

További blogbejegyzések:

Nyert a DocRoom!

Megnyerte a DocRoom az Európai Szociális Szolgáltatások díját a Kutatási projekt kategóriában. A malagai díjátadó ünnepségen az egészségügyi kutatási programot

Megjelent kutatásaink első gyorsjelentése!

Hajléktalanság és digitális egészségügyi szolgáltatások: vajon csökkenthetők-e az ellátórendszeri hiányosságok és egyenlőtlenségek digitális eszközökkel? Ez érdekelte a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Megosztás: