DocRoom

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egészségügyi Kutatási Programja

Nyert a DocRoom!

Megnyerte a DocRoom az Európai Szociális Szolgáltatások díját a Kutatási projekt kategóriában. A malagai díjátadó ünnepségen az egészségügyi kutatási programot Lucia Dal Negro méltatta. A nyertesnek járó plakettet a program képviselőjeként Dr. Békási Sándor vette át, aki a szektorok közötti együttműködésekről szóló panelbeszélgetésen osztott meg részleteket a digitális egészségügyi kutatásokról.

Az Európai Szociális Szolgáltatások Díja megmérettetésen az idei évben a szociális innovációt képviselő programokat díjazták. A döntőbe került jelöltek közül a végeredmény a szakmai zsűri pontozása és a közönségszavazatok alapján alakult ki, így nyert a 6 kategória egyikében a DocRoom. A győztesek teljes listája itt található.

A díjátadót követő panelbeszélgetésen a szektorok közötti együttműködések fontosságát hangsúlyozták a résztvevők. Marian O’Rourke, az észak-írországi Social Care Council szakmai szabályozásért felelős vezetője a képzések és készségfejlesztések szükségességét emelte ki, míg Patricia Luís, a portugál Aga-Khan Foundation közösségfejlesztő munkatársa a munkáltatók és a rászorult munkavállalók közötti közvetítés módszertanát mutatta be.

A digitális egészségügyi megoldások, a telemedicina a szociális intézményekben nem csupán egy újabb hozzáférési lehetőséget jelent a hajléktalan emberek számára, hanem lehetőséget ad a szociális és egészségügyi szolgáltatások integrációjának teljes újragondolására – hangsúlyozta a panelbeszélgetés harmadik résztvevőjeként Dr. Békási Sándor, a DocRoom vezetője. A szétaprózott szolgáltatások felett eljárt az idő. A minőségi ellátásban egyre fontosabbá válik a kliensközpontú gondolkodás, amely esetében az ellátottak érdekét kell leginkább szem előtt tartani, és ez pedig a szociális és egészségügyi szempontok egyidejű alkalmazásával tehető csak meg – tette hozzá.

Az Európai Szociális Szolgáltatások Díja a DocRoom számára jelentős elismerést jelent a hajléktalan emberekkel kapcsolatos kutatások területén, és a program minden munkatársának megfeszített munkáját dicséri. A támogatóknak is szeretnénk megköszönni az értékes szavazatokat, amelyek hozzásegítették a programot a díjhoz.

További blogbejegyzések:

Megosztás: