DocRoom

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egészségügyi Kutatási Programja

Tudományos mérföldkő: megjelent eddigi legfontosabb publikációnk

A napokban az International Journal for Equity in Health szaklapban megjelent idei harmadik cikkünk a Magyar Máltai Szeretetszolgálat hajléktalanszállókon lezajlott egyedülálló telemedicina pilotjáról számol be. A közlemény a Semmelweis Egyetem Digitális Egészség munkacsoportjával együttműködésben született.

A DocRoom program célja, hogy az egészségügyi ellátási nehézségekkel küzdő emberek helyzetével kapcsolatban hiánypótló kutatásokat végezzen, és ezek széles körű bemutatásával hozzájáruljon az egyenlő hozzáféréshez. Ahogy azt blogunkon már részleteztük, Európában elsőként biztosítottunk digitális egészségügyi ellátást hajléktalan emberek részére szociális intézményekben. A program egyértelműen sikeresnek és fenntarthatónak bizonyult, kiemelkedő betegelégedettséggel és szakmai értékeléssel zárult. Erre az eredményre alapozva vezette be az Egészségügyi Centrum a hibrid ellátási modelljét, amelyben a személyesen nyújtott orvosi ellátás online vizittel egészül ki.

A szabad hozzáférésű cikk itt olvasható. Köszönjük minden résztvevőnek és együttműködőnek, hogy munkájával hozzájárult az egészségügyi egyenlőtlenségek csökkentésével kapcsolatos kutatásunkhoz!

További blogbejegyzések:

Nyert a DocRoom!

Megnyerte a DocRoom az Európai Szociális Szolgáltatások díját a Kutatási projekt kategóriában. A malagai díjátadó ünnepségen az egészségügyi kutatási programot

Megjelent kutatásaink első gyorsjelentése!

Hajléktalanság és digitális egészségügyi szolgáltatások: vajon csökkenthetők-e az ellátórendszeri hiányosságok és egyenlőtlenségek digitális eszközökkel? Ez érdekelte a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Megosztás: